Vivix Dan Penghidap Psoriasis

Aku malu, malu untuk keluar bertemu orang ramai. Secara luaran mungkin orang tak tahu aku sedang menangung satu penderitaan yang amat teruk.

Pernah satu waktu. Semua ahli keluarga telah berkumpul dihadapan katil aku. Kata-kata dari Doktor buat aku semakin lelah. Doktor maklumkan aku hanya mampu bertahan untuk jangka masa yang singkat sahaja.

Kulit aku semakin teruk. Habis mengelupas bak ular. Bersisik sana sini. Puas ke sana ke sini. Tapi masih tidak bertemu penawarnya. Sampai satu masa aku bertanya pada DIA. Mengapa ujian ini yang diberikan pada aku.

Arghhh! Aku sungguh tertekan.

Satu hari Allah jawab persoalan aku. Aku bertemu dengan seorang hamba Allah. Yang mengubah harapan aku. Aku yang sebelum ini rasa dunia aku gelap. Kembali menampakan cahaya.

Aku diperkenalkan dengan satu cecair yang aku rasakan ajaib. Alhamdulillah sejak aku amalkan cecair ajaib ini. Masalah Psoriasis aku semakin baik.

Kulit yang umpama sisik ular gugur sedikit demi sedikit. Timbul kulit baru yang semakin licin. Allahuakbar. Aku rasakan bagai cahaya bergemerlapan menanti ku dihadapan.

Menderita dari kecil Psoriasis ianya adalah satu pengalaman ngeri. Malu untuk bertemu orang. Aku menjadi seorang yang sangat rendah diri. Itu belum diceritakan lagi rasa sakitnya bagaimana. Adakala kulit berdarah tak mampu buat apa.

Aku hanya bertahan dengan dadah yang diberikan doktor yang akhirnya menyebabkan masalah kesihatan lain aku turut terjejas.

Tapi hari ini. Walaupun masalah psoriasis aku tidak lagi pulih sepenuhnya. Ia agak mustahil untuk pulih sepenuhnya. Tapi dengan pengambilan VIVIX dan beberapa supplement lain membuat aku kembali sihat dan lebih berkeyakinan.

Alhamdulillah. Terima Kasih Allah kerana menjawab persoalan aku satu waktu dahulu.

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

beli-1-setpercuma-1-set-3

“Menuju kehidupan yang lebih sihat”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: